HTML

váci közélet

Milyen meccsek is folynak Vácon?

Friss topikok

  • questions: Elolvastam a "leghitelesebb váci MSZP vezető" facebook-ján az álbaloldalizós vitát (júli 31-i dátu... (2013.08.19. 12:40) Demagógia
  • hukrus: @questions: Tisztelt question! Én is azt gondolom, hogy rosszabb lenne egy MSZP kormány. Azt visz... (2012.06.02. 12:52) Nemzeti konzultáció
  • questions: Ez jó! Most, hogy az MSZP stikában minden magyarázat nélkül a korona nélküli címerrel szerepelge... (2012.04.20. 16:32) Világháborús emlékmű
  • hukrus: Schmitt Pálnak, mint egykori köztársasági elnöknek jó egészséget kívánok, és, mint írtam szívből k... (2012.04.02. 13:49) Becsület
  • hukrus: Tisztelt questions! Ha igaz a honlap állítása, akkor minden bizonnyal Bóth disszertációjáról van... (2012.02.06. 12:14) Na és?

Linkblog

Bizottságok átalakítása

2012.07.11. 11:33 hukrus

Takarékosság indokával átalakították a város szakbizottsági struktúráját. Sokat ugyan nem lehetett az átalakítással spórolni, azonban az átalakítás kapcsán sikerült két -- minden bizonnyal politikai indíttatású -- személyi döntést hozni. Egyrészt Cserkelye két bizottsági elnöki tiszte szűnt meg, és immár egyik bizottságnak sem lett tagja, másrészt Bóth is bizottsági tagság nélkül maradt.

Mindkét lépéssel kapcsolatban ellenvetésem van. Ami Csereklye kigolyózását illeti az több, mint érdekes, hiszen a 2010-ben a testület alakulásakor még az egyik legbefolyásosabb képviselő volt, és fia is szép karriert futott be a polgármesteri hivatalban, ahová tavaly került be, majd nemrégiben osztályvezetői státust kapott. (Tudom ugyan, hogy a polgármesteri hivatalt nem az önkormányzat, hanem a jegyző irányítja, mégis úgy vélem, az ominózus osztályvezetői poszt személyi döntése politikai döntés volt... ) 

Nos, ha Csereklye rosszul teljesített bizottsági elnökként, akkor lecserélése Fideszes belügy. Teljes kiebrudalása a bizottsági helyekről azonban -- enyhén szólva -- nem elegáns. Két lehetőség van ugyanis. Ha Csereklye esetleg súlyosan megszegte volna a frakciófegyelmet, akkor valóban nem képviselheti bizottságban a Fideszt. Ennek pedig az a módja, hogy Csereklyét kizárják a Fidesz frakcióból. Ha viszont ilyen súlyú fegyelemsértés nem történt, akkor az eljárás méltatlan. 

Ami Bóth kigolyózását illeti, az egy elfogadhatatlan  gyakorlat életben tartása. Szerintem ugyanis az a követendő példa az, hogy a bizottsági helyeket a frakciók közt osztják szét, és a frakciók maguk delegálják képviselőiket a bizottságokba. Ezt az elvet először ugyan éppen Bóth sértette meg a 2002-2006-os ciklusban, amikor erőből cserélt le ellenzéki tagokat a bizottságokból,. azonban egy konzervatív csapatnak még Bóth ellen sem kéne a bóthi hagyományokat követnie. Ennek jegyében tisztelettel javasolom azt, hogy a többség adja meg a lehetőséget az MSZP frakciónak, hogy maga dönthesse el, hogy melyik bizottságban melyik tagjuk képviselhesse őket. A döntést pedig hozzák meg mihamarabb, mert a jelenlegi helyzet nem vállalható!    

   

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://vackozelet.blog.hu/api/trackback/id/tr764644137

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása