HTML

váci közélet

Milyen meccsek is folynak Vácon?

Friss topikok

  • questions: Elolvastam a "leghitelesebb váci MSZP vezető" facebook-ján az álbaloldalizós vitát (júli 31-i dátu... (2013.08.19. 12:40) Demagógia
  • hukrus: @questions: Tisztelt question! Én is azt gondolom, hogy rosszabb lenne egy MSZP kormány. Azt visz... (2012.06.02. 12:52) Nemzeti konzultáció
  • questions: Ez jó! Most, hogy az MSZP stikában minden magyarázat nélkül a korona nélküli címerrel szerepelge... (2012.04.20. 16:32) Világháborús emlékmű
  • hukrus: Schmitt Pálnak, mint egykori köztársasági elnöknek jó egészséget kívánok, és, mint írtam szívből k... (2012.04.02. 13:49) Becsület
  • hukrus: Tisztelt questions! Ha igaz a honlap állítása, akkor minden bizonnyal Bóth disszertációjáról van... (2012.02.06. 12:14) Na és?

Linkblog

Na és?

2012.01.17. 13:49 hukrus

 

A váci MSZP honlapján megjelent egy Jakabiáda, aminek első két mondata reagálást igényel, ezért idézem őket.

 

Az első két mondat tehát a következő:

 

A hét vezető híre egyértelműen a köztársasági elnök plágium-botránya (persze nem a Magyar Nemzet, Hír TV, Magyar Hírlap, ECHO TV felületein). A HVG által feltárt eset egy normális országban az érintett közjogi méltóság azonnali lemondását jelentené (ahogy természetesen Gyurcsánynak is le kellett volna mondania 2006 őszén).

 

Amivel foglalkozok, az nem a plágium ügy, ott csak fogalmazási pontatlanságot találtam, amitől eltekintve normális ellenzéki reakció. (Hozzáteszem azonban, hogy volt még egy disszertációs politikai ügy, az Horn Gyula kandidátusi disszertációjával volt kapcsolatos, és az ügynek a végállomása az lett, amikor kézen-közön eltűnt Horn kandidátusi disszertációja... Ez utóbbi történet annyiban nem érinti Jakabot, hogy ő akkor még nem volt MSZP tag. (Ezzel szemben, ha már ennyire foglalkoztatják a közszereplők doktori disszertációi, igazán hathatna oda, hogy Bóth és Váradi doktori disszertációjukat megosztanák az interneten a közzel. Nekem biztos sok vidám percet okozna e két disszertáció olvasása, felérne egy Horn Gyula disszertáció olvasásával!))

 

Ami viszont nagyon nem stimmel, és nagyon szemforgató, az Jakab Gyurcsánnyal kapcsolatos megjegyzése. Kezdjük azzal, hogy mindez már a dátum kapcsán is lelepleződik. Jakab szerint ugyanis Gyurcsánynak a nagy nyilvánosság előtti lebukása után kellett volna csak lemondania. Ez azonban nincs így, hiszen a politikai felelősség már az őszödi beszéd elmondása óta állt. Gyurcsánynak tehát nyilvánvalóan nem 2006 őszén kellett volna távoznia a hatalomból, hanem 2006 májusában. Nem tette meg, ez az ő felelőssége. További felelősségek is adódnak azonban. Az őszödi frakcióülésen résztvevő MSZP-sek ugyanis lemondathatták volna Gyurcsányt, sőt ő maga felvetette távozásának az eshetőségét is. Pontosan idézem az őszödi beszéd erre utaló mondatait:Tudom, hogy nekem ezt könnyű mondani. Tudom. Ne vágjátok mindig a képembe. De csak azért érdemes. Majdnem beledöglöttem, hogy másfél évig úgy kellett tenni, mint hogyha kormányoztunk volna. E helyett hazudtunk reggel, éjjel, meg este. Nem akarom tovább csinálni. Vagy megcsináljuk, és van hozzá egy emberetek, vagy mással megcsinálni.

 

Nem mondatták le Gyurcsányt, és innen kezdve ezeknek, a helyzetben levő embereknek a demokratikus elkötelezettségét nullára kell értékelni. 2006 ősze is fontos időpont, onnan kezdve ugyanis már a rossz emlékű SZDSZ sem mondhatta, hogy nem volt ott Őszödön. Volt is egy bizalmi szavazás az Országgyűlésben, ahol Közgazdász Doktor Bóth János nem szavazott Gyurcsány menesztése mellett. Jakab akkortájt már a választókerület elnöke volt, és ő sem beszélt arról, hogy Gyurcsánynak menni kéne. Bóth azóta MSZP városi elnök lett, Jakab pedig etikáról ír nagy bölcsességeket. A sikeres Fideszes népszavazáskor is elhangzott egy egzotikus Bóth nyilatkozat Gyurcsányról. További tény, hogy még egy éve sincs annak, hogy Jakab, Közgazdász Doktor Bóth János és Váradi Iván Attila Gyurcsány tavalyi exkluzív, 500 fő számára tartott évértékelőjén vettek részt. Tavaly húsvét fertályán pedig az MSZP frakció az idelátogató Gyurcsány.fórumára invitálta az érdeklődőket. Amikor aztán kiderült, hogy nem Gyurcsány vonal lesz a befutó párton belül, akkor gyorsan hátraarc, beállni a győztes mögé, végül, mikor Gyurcsány távozik a pártból, úgy tenni, mint akik már 2006-ban nem kívánatosnak tekintették Gyurcsány miniszterelnökségét, mindez a váci MSZP jelenlegi vezetését minősíti.

 

Nem is moralizálok ezen, fölösleges. Közmondásunk szerint ugyanis: "Kutyából nem lesz szalonna."

 

Foglalkoznék viszont, hogy ugyan mire ez a nagy színeváltozás az MSZP berkeiben Gyurcsánnyal kapcsolatban, mire ez a nyilvánvaló blődli, amit Jakab leírt. Ennek van egy történeti előzménye, amit sokan tudnak, és van egy aktuálpolitikai oka.

 

Kezdjük a történeti előzménnyel. Az őszödi beszéd nyilvánosságra kerülésekor a Fidesz kommunikációja pusztán a gyurcsányozásból állt, nem beszélt az MSZP politikai felelősségéről, és így a Fidesz közeli sajtó is kihagyta ezt a szempontot. A ballib sajtó meg naná, hogy kihagyta az MSZP-SZDSZ politikai felelősségét, mitöbb azzal a dumával, hogy micsoda dolog lenne,

ha az utca írná felül az országgyűlési választásokat, segítette Gyurcsány hatalmon maradását.

 

Gyurcsány azonban immár más színben fut, és az MSZP megpróbálja a múltjából is kradírozni őt. Az utca is felértékelődőben van, mostanság már nem lenne sok problémája a ballib sajtónak, ha épp az utca buktatná meg a kormányt. Milyen jó kis szimbolika mindehhez, hogy MSZP-sek bejelentik, hogy igazából Gyurcsánynak már a tüntetések kezdetén mennie kellett volna! Így lehet immár orbántakarodjozni, és ráülni a Fidesszel és Orbánnal szemben (nem ok nélkül) kialakuló ellenszenvre! Hogy mindez hiteltelen? Volt erre kiváló közgazdász kandidátusunknak, Horn Gyulának egy kiváló válasza: Na és!

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://vackozelet.blog.hu/api/trackback/id/tr483570648

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

questions 2012.02.04. 17:39:04

A vacert.hu/ honlapon a szavazásos részben elég érdekes dolgot írnak egy önkormányzati képviselő doktori értekezéséről.

hukrus 2012.02.06. 12:14:49

Tisztelt questions!

Ha igaz a honlap állítása, akkor minden bizonnyal Bóth disszertációjáról van szó. Számomra mindez nem lenne meglepő. Sőt azt is gondolom, hogy Bóth doktori disszertációjának a színvonala sem volt valami veretes (Ezért is volt komikus számomra, amikor a váci MSZP elnöksége a Közgazdász Doktor Bóth János formulát érvnek tekintette).

Bóthnak mint politikusnak a megítélésében azonban nem ezt tartom fontosnak. Sokkal lényegesebb kérdés Bóth politikai tevékenysége, illetve 8 éves polgármesterségének öröksége. Ez utóbbi bizony gyatra. Ami az említett honlapon érdekesebb infó, az inkább a váci MSZP tisztújításával kapcsolatos ld itt:
vacert.hu/WebArticleShow.aspx?MN=Hireink&AGM=Hireink&AN=ParazsvitautanBoth&LN=Hungarian

Persze tudjuk Ferjancsics Bóth ellenességét, de talán nem alap nélküli az írás.
süti beállítások módosítása