HTML

váci közélet

Milyen meccsek is folynak Vácon?

Friss topikok

  • questions: Elolvastam a "leghitelesebb váci MSZP vezető" facebook-ján az álbaloldalizós vitát (júli 31-i dátu... (2013.08.19. 12:40) Demagógia
  • hukrus: @questions: Tisztelt question! Én is azt gondolom, hogy rosszabb lenne egy MSZP kormány. Azt visz... (2012.06.02. 12:52) Nemzeti konzultáció
  • questions: Ez jó! Most, hogy az MSZP stikában minden magyarázat nélkül a korona nélküli címerrel szerepelge... (2012.04.20. 16:32) Világháborús emlékmű
  • hukrus: Schmitt Pálnak, mint egykori köztársasági elnöknek jó egészséget kívánok, és, mint írtam szívből k... (2012.04.02. 13:49) Becsület
  • hukrus: Tisztelt questions! Ha igaz a honlap állítása, akkor minden bizonnyal Bóth disszertációjáról van... (2012.02.06. 12:14) Na és?

Linkblog

Demokrata-e a váci mszp-s jelölt?

2013.08.01. 12:26 hukrus

A váci MSZP Gyurcsány DK-jának helyi formációjával nagy egyetértésben egy 51 éves nyugdíjas rendőrt jelölt a belvárosi időközi választásra.  Az MSZP frakció honlapján némileg részletesebb életrajzot is láthattunk a jelöltről. 

Hát, szó ami szó, vannak problémáim a jelölttel kapcsolatban. Az első problémám az, hogy a jelölt Vác közéletében eddig egyáltalán nem vett részt. Ez valamennyire logikus is, hiszen aktív rendőr nem lehet semelyik pártnak sem tagja. Persze mindez csak a rendszerváltozás utáni időszakra igaz, az azelőtti időszakban az MSZMP tagság nélküli rendőr olyan ritka volt, mint a fehér holló. 

Hadd tegyek itt egy rövid kitérőt. Nekem azzal önmagában nincs problémám, ha egy közszereplő valamikor MSZMP tag volt. Ha néhai Lábai Lászlóra gondolunk, akkor láthatjuk, hogy egészen rendes emberek és tisztességes politikusok is rendelkezhettek MSZMP-s múlttal. Ehhez azonban szükséges volt az is, hogy az illető legalább maga előtt szembenézzen egykori párttag múltjával. 

Visszatérve a jelöltre, sajnos az önéletrajzában szereplő nyomozói múlt aggodalommal tölt el. A "létező szocializmus" fantázianevű diktatúrában ugyanis a rendőrség a rendszer egyik fő támasza volt, és a nyomozók, még ha nem politikai nyomozótisztek voltak, akkor is kapcsolatban lehettek a BM III/-es szerveivel. Ezért számomra elfogadhatatlan, hogy akárcsak egy önkormányzati képviselőséget a pártállam egy szigorú átvilágításon át nem esett ex-rendőrtisztje megpályázzon. 

Bóth arrogáns vezetői stílusát ismerve, nem meglepő, hogy a váci baloldalon is akadnak, akik nem nézik jó szemmel exrendőr elvtárs urunk politikai jelöltségét. Az MSZP frakció honlapja ugyanis felháborodottan arról tudósít, hogy Dr. Molnár Lajos (16 éven át MSZP-s önkormányzati képviselő, a Boronkay egykor közszeretet élvező igazgatója) meri venni a bátorságot arra, hogy kopogtató cédulát gyűjtsön a jelöltségéhez, és emiatt úgymond meg is kapta az álbaloldali jelzőt. E bóthosan cinikus minősítgetés miatt a tisztességes baloldaliak számára hadd szögezzem le a következőket:

1. Eddigi politikai pályafutása alapján  Molnár Lajosban sokkal több plebejus baloldali értéket látok, mint Bóthban (utóbbiban egyébként semmit).

2. Az a méltatlan hangnem, ami Molnárt le álbaloldalizza, stílusában és tartalmában egyaránt antidemokratikus. Azok az MSZP és DK tagok, akik ezt a bóthi ámokfutást csendben szemlélik, beleértve az általam egyébként szeretett és becsült Kiss Zsoltot is, szégyelljék magukat!

  

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://vackozelet.blog.hu/api/trackback/id/tr705437213

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása